Barramundi z mango

Barramundi z mango
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.40

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.12)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Przygotowanie:


Ryba
2 kawałki ryby
ćwierć filiżanki mąki orkiszowej
sól

Salsa
pokrojony miąższ dwóch mango
2 łyżki soku z limetki
garść posiekanej natki kolendry
średnie posiekane chili
pół posiekanej czerwonej cebuli
łyżka oliwy z oliwek
łyżeczka soli
łyżeczka białego pieprzu

Makaron
pół paczki makaronu z fasoli
szczypta arame
skórka z połowy pomarańczy
sok z połowy pomarańczy
łyżeczka białego pieprzu

Przygotowanie
Delikatnie mieszamy wszystkie składniki.

Makaron
Gotujemy go al dente. Odcedzamy i studzimy. Arame zalewamy wodą. Mieszamy wszystkie składniki.

Ryba
Filety panierujemy w mące. Smażymy z obu stron na złoty kolor na oliwie. Przyprawiamy. Podsmażamy około minuty z każdej strony. Na talerzu układamy makaron. Na nim kładziemy rybę. Przybieramy salsą i listkami kolendry.



 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE