Barramundi w liściu bananowca

Barramundi w liściu bananowca
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.22)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania z ryb

Przepis


Składniki
ryba barramundi
liść bananowca
pól pęczka kolendry z korzeniami
chili
2 kawałki trawy cytrynowej
kawałek imbiru
2 liście limetki
4 krople oleju sezamowego
sól
oliwa z oliwek

Przygotowanie
W moździerzu rozgniatamy kolendrę, trawę cytrynową, chili, liście limetki i imbir. Dodajemy olej sezamowy, sól i odrobinę zalewy z anchois. Rybę polewamy oliwą, nacinamy i nacieramy przygotowaną pastą. Owijamy liściem bananowca i związujemy. Pieczemy na grillu około 15 minut z każdej strony.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE