Barfi

Barfi
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Kulinarne safari (odc. 5)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 250 g wiórków kokosowych
  • 395 g skondensowanego mleka
  • 10 ziaren kardamonu
  • garść orzeszków pistacjowych

Kalkulator wag i miar

Przepis

Wsypujemy do miski 200 g wiórków kokosowych. Dolewamy 375 g skondensowanego mleka. Wsypujemy utarty kardamon. Na koniec garść utartych orzeszków pistacjowych. Chłodzimy około pół godziny. Wykładamy mieszankę na patelnię i podgrzewamy ją 10 minut na słabym ogniu, ciągle mieszając. Zwilżonymi dłońmi formujemy kuleczki i obtaczamy je w wiórkach kokosowych.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

kacprus07 6 lat temu

[quote Maaaaaaaaaa napisał(a) 26.08.2011 21:54]
boskie!!!!! rewelacja, bardzo polecam :)
[/quote]

a ajakie to ma być mleko słodzone czy nie

Maaaaaaaaaa 6 lat temu

boskie!!!!! rewelacja, bardzo polecam :)

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE