Bakłażany po bengalsku

Bakłażany po bengalsku
Oceń przepis:
3 oceny Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Anjum Anand

Seria kulinarna:
Łatwa kuchnia indyjska (odc.4)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Oprószyć plastry bakłażanów kurkumą i solą. Usmażyć bakłażany do miękkości na rozgrzanym oleju.
Wymieszać w misce 200ml jogurtu, cukier, sól i chilli. Przelać do rondla i podgrzewać 5 minut, często mieszając, na małym ogniu, aby jogurt się nie zwarzył. Dodać kmin i bakłażany. Zamieszać i delikatnie podgrzać. Wlać resztę jogurtu, wymieszać, ewentualnie doprawić. Posypać świeżą kolendrą i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE