Bakłażan i cukinia z pesto

Oceń przepis:
- Seria kulinarna:
- Żołądek czy rozsądek? 3 (odc. 37)
- Trudność:
- łatwe
- Rodzaj dania:
- Dania wegetariańskie
- Kuchnia świata:
- Kuchnia włoska
Składniki:
- duży bakłażan pokrojony wzdłuż na 8 pasków
- 2 pokrojone wzdłuż cukinie
- pół filiżanki ziaren słonecznika
- filiżanka bazylii
- ząbek czosnku
- ćwierć filiżanki oliwy
- sól i pieprz
- duża mozzarella albo bocconcini
- ewentualnie 8 anchois
Przygotowanie:
Plastry bakłażana i cukinii upiec na grillu.
Ziarna słonecznika, bazylię, czosnek zmiksować z oliwą na gładką masę. Przyprawić solą i pieprzem.
Nałożyć po pół łyżeczki pesto na przestudzone plastry warzyw. Dodać anchois, ser i zwinąć.
Ziarna słonecznika, bazylię, czosnek zmiksować z oliwą na gładką masę. Przyprawić solą i pieprzem.
Nałożyć po pół łyżeczki pesto na przestudzone plastry warzyw. Dodać anchois, ser i zwinąć.
Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?
Zobacz również...
Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE
Komentarze