Babeczki z czekoladową lawą

Babeczki z czekoladową lawą
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.80

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

W kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę z masłem.
Do drugiej miski wbijamy jaja i ubijamy je mikserem. Jak tylko się rozkłócą, dosypujemy cukier i wlewamy wanilię i miksujemy, aż trochę się napuszą.
Wlewamy do nich przestudzoną czekoladę, chwilę miksujemy, dosypujemy mąkę i sól.
Formę do muffinek lub ramekiny spryskujemy olejem lub smarujemy masłem. Następnie oprószamy kakao. Wlewamy do ok. ¾ wysokości i pieczemy w temperaturze 200 stopni przez 8-10 minut.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE