Babeczki sernikowe z kwaśną śmietaną

Babeczki sernikowe z kwaśną śmietaną
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Martha piecze (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka

Przepis


Składniki:
4 formy po 12 babeczek każda wykładamy folią do pieczenia i spryskujemy tłuszczem.
Równomiernie rozkładamy ciasto do foremek. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 15 minut. Studzimy aż babeczki lekko opadną. Na środku każdej babeczki kładziemy łyżkę polewy śmietanowej. Równomiernie rozsmarowujemy polewę na całej babeczce. Wstawiamy do piekarnika na 10 minut. Studzimy do temperatury pokojowej. Później wstawiamy do lodówki przynajmniej na 2 godziny.

Polewa z kwaśnej śmietany

2 opakowania (po 450 gramów) kwaśnej śmietany
2 łyżki cukru
2 łyżeczki esencji waniliowej

W średniej misce wymieszać kwaśną śmietanę, cukier i esencję waniliową.

© Martha Stewart

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

motodawca 6 lat temu

może ktoś podać przepis na sernik z 3 odc

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE