Babeczki cytrynowe

Babeczki cytrynowe
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? (odc.11)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Ciasta i ciasteczka
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Składniki:

  • 125 g miękkiego masła
  • łyżeczka esencji waniliowej
  • ¾ filiżanki miałkiego cukru
  • 2 jajka
  • półtorej filiżanki mąki z dodatkiem środka spulchniającego
  • pół filiżanki mleka
  • filiżanka cukru pudru
  • 2 łyżki jogurtu
  • cytryna
  • żółty barwnik spożywczy

Kalkulator wag i miar

Przepis

Rozgrzewamy piekarnik do 180°C, miksujemy masło, cukier, esencję waniliową i jajka. Do masy na przemian dodajemy mąkę i mleko. Ciasto nakładamy do foremek. Pieczemy. Mieszamy cukier puder z jogurtem, sokiem i skórką z cytryny. Smarujemy babeczki lukrem. Wierzch ozdabiamy cukierkami i lukrowymi kwiatkami.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE