Azjatycka sałatka ze szpinaku i kopru włoskiego

Azjatycka sałatka ze szpinaku i kopru włoskiego
Oceń przepis:
19 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.122)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Przygotowanie:

Składniki
1 koper włoski, drobno pokrojony
kawałek mrożonego imbiru
3 dymki, drobno pokrojone
1/2 łyżeczki sosu sojowego
1/4 łyżeczki ulubionego ostrego sosu
2 łyżki miodu
sok i skórka starta z 2 limonek

Przygotowanie
Koper włoski przełożyć do dużej salaterki, zetrzeć do niego łyżeczkę imbiru. Dodać dymki, sos sojowy, ostry sos, miód, sok i skórkę z limonek. Dobrze wymieszać i podawać.

© Michael Smith

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE