Awanturka - pasta z bryndzy

Awanturka - pasta z bryndzy
Oceń przepis:
27 ocen Średnia ocena: 3.70

Przygotował:

Agnieszka Kręglicka

Seria kulinarna:
Para w kuchni 2 (odc.10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty, Dania na karnawał i imprezę
Kuchnia świata:
Kuchnia polska

Składniki:

  • 100 g owczej bryndzy
  • 100 g miękkiego
  • tłustego twarogu
  • 1 łyżka posiekanych kaparów
  • 1 łyżka posiekanych anchois
  • 2 łyżki posiekanych oliwek
  • pieprz

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Sery utrzeć na gładki krem, wymieszać z dodatkami. Kromki bułki smarować majonezem, na to nakładać awanturkę i dekorować wędzoną szprotką, sardynką w oliwie, szynką oraz dodatkami: cebulą, szczypiorem, rzodkiewką itd.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów Platformę CANAL+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

lumen 8 lat temu

Wszystko w porzo...tylko niech ta kuchara nie oblizuje paluchów i potem dotyka produkty żywnosciowe...Feeee!

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 0 zł przez 3 mies. ZAMÓW ONLINE