Aromatyczny ryż basmati

Aromatyczny ryż basmati
Oceń przepis:
22 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Domowy kucharz (odc.44)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska

Składniki:

  • 1 szklanka ryżu basmati
  • 1½ szklanki wody
  • 1 łyżeczka garam masala
  • szczypta soli

Kalkulator wag i miar

Przygotowanie:

Wsyp ryż z przyprawami do rondla i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia, dodaj sól, wymieszaj i gotuj przez 20 min. pod przykryciem. Zdejmij rondel z ognia i odstaw jeszcze na 5 – 10 minut, żeby ryż „doszedł”.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 129 innych kanałów? Pakiet Optimum+ w promocyjnej cenie! ZAMÓW ONLINE