Aromatyczne małże

Aromatyczne małże
Oceń przepis:
24 ocen Średnia ocena: 4.00

Przygotował:

Annabel Langbein

Seria kulinarna:
Annabel Langbein - kuchnia w stylu wolnym 2 (odc. 3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski, Owoce morza
Ilość osób:
6

Przygotowanie:

Składniki:
36 małży w muszlach
2 łyżki oliwy
2 pokrojone w plasterki ząbki czosnku
1 papryczka chili, drobno posiekana
1 szklanka wytrawnego białego wina
drobno starta skórka z połowy cytryny
¼ szklanki listków kolendry lub natki pietruszki

Przygotowanie:
Małże oczyścić, użyć tylko zamkniętych muszli. Oliwę rozgrzać na głębokiej patelni lub w ciężkim rondlu. Przez pół minuty smażyć czosnek i chili. Wrzucić małże, dodać wino i skórkę cytrynową. Przykryć i gotować 3-5 minut na dużym ogniu. Przed podaniem usunąć wszystkie muszle, które się nie otworzyły. Podawać z pieczywem posypane ziołami.


@Annabel Langbein

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA