Angielska pieczeń wołowa

Angielska pieczeń wołowa
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.20
Seria kulinarna:
Męski weekend (odc.9)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania mięsne
Kuchnia świata:
Kuchnia brytyjska

Składniki:

  • 2,5 kg żeberek
  • 2 łyżki stołowe soli
  • świeżo zmielony czarny pieprz
  • ½ filiżanki posiekanego tymianku
  • ½ filiżanki posiekanego rozmarynu

Kalkulator wag i miar

Przepis

Natrzeć mięso solą i pieprzem. Wetrzeć zioła. Rozgrzać piekarnik do 200°C. Wstawić mięso do piekarnika na kwadrans. Zmniejszyć temperaturę do 170°C. Piec kolejną godzinę i kwadrans, jeśli chcemy mieć średnio wypieczone mięso. Wyjąć z piekarnika i zostawić na pół godziny. Pokroić i podawać.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE