Ananas z kremem waniliowym

Ananas z kremem waniliowym
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 4.10

Przygotował:

Janella Purcell

Seria kulinarna:
Żołądek czy rozsądek? 2 (odc. 10)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Ananasa obrać i pokroić na ćwiartki. Usunąć zdrewniały środek. Pokroić miąższ w kostkę.
Masło stopić z cukrem. Wrzucić kawałki ananasa oraz imbir. Dodać połowę nasion wanilii. Podsmażać przez 5 minut.Wymieszać śmietanę i ser. Dodać cukier, resztę wanilii i ubić na sztywną pianę.
Ananasa polać odrobiną likieru. Przełożyć do miseczek. Przybrać kremem i odrobiną syropu.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE