Ananas smażony z rumem

Ananas smażony z rumem
Oceń przepis:
2 oceny Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 15)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na dużej patelni na średnio-mocnym ogniu roztop masło z cukrem. Gdy się połączą i będą bulgotały, dosyp gałkę muszkatołową i dołóż plastry ananasa. Smaż przez kilka minut po obu stornach, żeby nabrały brązowego koloru i smaku. Zdejmij na chwilę patelnię z ognia i wlej rum. Przechyl od siebie i przysuń do płomienia, żeby alkohol się zapalił. Możesz też przystawić do płynu zapaloną zapałkę. Zachowaj ostrożność. Gdy płomień zgaśnie, zdejmij patelnię z ognia i natychmiast podawaj.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE