Alu Gobi ze słodkich ziemniaków

Alu Gobi ze słodkich ziemniaków
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 4.00
Seria kulinarna:
Domowy kucharz 2 (odc. 8)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Roztop masło w dużym rondlu na średnim ogniu i wrzuć nasiona kuminu. Smaż przez 1-2 minut, żeby nabrały aromatu. Dorzuć cebulę, smaż, aż zmięknie. Dodaj cynamon, curry i smaż mieszając przez 1 minutę. Dodaj ziemniaki i kalafiora, dobrze wymieszaj, aby pokryły je przyprawy. Dopraw solą, wlej nieco wody. Przykryj szczelnie pokrywką i zmniejsz płomień. Duś aż ziemniaki będą miękkie, około 20 minut. Tuż przed podaniem dorzuć groszek i kolendrę. Poczekaj, aż dobrze się podgrzeją.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE