Aloo saag

Aloo saag
Oceń przepis:
14 ocen Średnia ocena: 4.20

Przygotował:

Si King

Seria kulinarna:
Kudłacze na motorach: Nie ma jak u mamy (odc.3)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Dania wegetariańskie
Kuchnia świata:
Kuchnia indyjska
Ilość osób:
4

Składniki:

Kalkulator wag i miar

Przepis

Na patelni rozgrzać olej do średniej temperatury, wrzucić ziarna kmniu, smażyć przez 5 sekund.
Dodać posiekaną cebulę, zrumienić. Dodać ziemnaki. Dodać sól, paprykę i płatki chili. Zrumienić wszystko — przyprawy powinny zacząć się lepić do dna patelni. Wrzucić szpinak. Nie mieszać zbyt mocno — ziemniaki powinny zostać na spodzie. Wlać wodę. Gotować na średnim ogniu 3-4 minuty. Dodać posiekane chilli. Zostawić na małym ogniu do momentu, kiedy wygotuje się cały płyn, a ziemniaki będą miękkie.

 

Chcesz oglądać takie przepisy w telewizji?

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE