74.kalifornijskie guacamole

Seria kulinarna:
Sobota w kuchni (odc.74)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sosy, kremy, pasty
Kuchnia świata:
Kuchnia meksykańska
Ilość osób:
6

Przepis


Składniki
450g awokado
150g schłodzonego sera koziego, drobno pokruszonego
posiekany, średniej wielkości pęczek kolendry
2 łyżki stołowe posiekanych pistacji
¼ łyżeczki posiekanych płatków suszonego chili
2 duże, drobno posiekane ząbki czosnku
do podania: taco

Przygotowanie
Guacamole najlepiej robić tuż przed podaniem. Rozgnieść niezbyt dokładnie w misce miąższ awokado. Dorzucić pozostałe składniki i wymieszać. Gotowe danie można krótko przechowywać przykryte folią spożywczą w szczelnie zamkniętym pojemniku w lodówce, żeby nie sczerniało. Podawać z taco.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE