74.awokado z gorącym dresingiem z boczku

Seria kulinarna:
Sobota w kuchni (odc.74)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Przekąski
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
2

Przepis



Składniki
4 posiekane plastry boczku
2 drobno posiekane szalotki
2 pomidory bez skóry, pokrojone w kostkę
1 łyżka stołowa musztardy francuskiej (można ją wymieszać z odrobiną miodu)
175 ml oliwy z pierwszego tłoczenia
40ml soku z cytryny
2 łyżki stołowe posiekanego szczypiorku
sól
świeżo zmielony, czarny pieprz
2 przepołowione, obrane awokado, pokrojone w dużą kostkę.

Przygotowanie
Smażyć boczek, aż będzie chrupki. Dorzucić szalotki i pomidory, smażyć 5 minut. Dodać musztardę, oliwę, sok z cytryny, szczypiorek, sól i pieprz. Starannie wymieszać. Gdy będzie gorące, polać kostki awokado. Natychmiast podawać.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE