68.sałatka z kurczakiem po jamajsku

68.sałatka z kurczakiem po jamajsku
Oceń przepis:
15 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Sobota w kuchni (odc.68)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki
Kuchnia świata:
Kuchnia jamajska
Ilość osób:
2

Przygotowanie:


Składniki
pęczek dymki pokrojonej w cienkie plasterki
garść natki pietruszki
1 łyżeczka płatków suszonej chili
sok z 1 limonki
1 łyżeczka przyprawy do pierników
2 piersi kurczaka bez kości i skóry, pokrojone w grube paski
2 łyżki stołowe oliwy
opakowanie mieszanki sałat
1 łyżka stołowa octu z białego wina
100g prażonych ziaren słonecznika

Przygotowanie
Do miski wrzucić połowę dymki, natkę, płatki chili, sok z limonki i przyprawę do pierników. Zmiksować ręcznym blenderem. Wrzucić kawałki kurczaka i wymieszać. Rozgrzać silnie patelnie. Wlać łyżkę oliwy, wrzucić kurczaka i smażyć, cały czas mieszając 2-3 minut. Dodać resztę dymki, smażyć kolejne 2 minut. W tym czasie wymieszać sałatę z oliwą i octem, wyłożyć na talerz. Dodać kurczaka, posypać ziarnami słonecznika, podawać.

 

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA