36.szaszłyki rybne z grilla

Seria kulinarna:
Sobota w kuchni (odc.36)
Rodzaj dania:
Dania z ryb
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa
Ilość osób:
2

Przepis

SKŁADNIKI:
3 gałązki rozmarynu
2 cytryny
2 łyżki miodu
100 ml oliwy
200 g filetu z łososia (bez skóry)
200 g filetu z żabnicy

PRZYGOTOWANIE:
Oderwać listki rozmarynu z gałązek i włożyć do miski. Zetrzeć skórkę i wycisnąć sok z cytryn i dodać do rozmarynu. Dodać oliwę i miód i wszystko razem dobrze wymieszać.
Pokroić rybę w kostkę 2,5 cm. Włożyć do miski i wymieszać, by ryba pokryła się marynatą. Odstawić na 30 min.
Nabić rybę na metalowe szpikulce, umieścić na grillu i opiekać po 2 minuty z każdej strony (w sumie 8 minut). Podczas pieczenia smarować marynatą. Podawać.

© MIKE ROBINSON

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE