33.sałatka z bobu z serem brie

33.sałatka z bobu z serem brie
Oceń przepis:
8 ocen Średnia ocena: 4.10
Seria kulinarna:
Sobota w kuchni (odc.33)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Sałatki, sałaty i surówki

Przepis

Składniki
350 g świeżego łuskanego bobu
starta skórka i sok z ½ cytryny
2 łyżki oliwy
2 łyżki posiekanej natki pietruszki o płaskich liściach
opakowanie sera brie
sól, świeżo mielony czarny pieprz

Przygotowanie
Gotować bób 2-3 min w osolonej wodzie. Odcedzić i obrać ze skórki. Wymieszać w misce bób ze skórką cytrynową, sokiem i doprawić do smaku. Dodać natkę, wymieszać. Podawać porcję bobu z dwoma plastrami brie.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE