33.czekoladowe bezy z kremem czekoladowym rachel allen

33.czekoladowe bezy z kremem czekoladowym rachel allen
Oceń przepis:
10 ocen Średnia ocena: 3.70
Seria kulinarna:
Sobota w kuchni (odc.33)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery

Przepis


Bezy
białko z 3 jajek
150 g drobnego cukru
50 g gorzkiej czekolady, startej lub drobno posiekanej
2 łyżeczki kakao, przesiane

Krem
100 g czekolady, posiekanej
50 ml śmietany kremówki

Przygotowanie
Rozgrzać piekarnik do 140ºC. Wyłożyć dwie blachy papierem do pieczenia. W czystej i suchej misce ubić pianę z białek. Stopniowo dodawać cukier i ubijać, aż piana będzie sztywna. Ostrożnie wymieszać kakao i czekoladę z pianą z białek. Szybko nałożyć łyżką porcje bezowej piany na blachy i wstawić do piekarnika. Piec 40 min.

Krem
Na małym ogniu delikatnie wymieszać w rondelku śmietanę z czekoladą. Przelać do miski i ostudzić. Nakładać krem między dwie bezy, sklejając je płaską stroną do siebie.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE