24.owoce z kruszonką z musli

24.owoce z kruszonką z musli
Oceń przepis:
17 ocen Średnia ocena: 3.80
Seria kulinarna:
Sobota w kuchni (odc.24)
Trudność:
łatwe
Rodzaj dania:
Desery
Kuchnia świata:
Kuchnia międzynarodowa

Przepis

Składniki
3 słodkie i twarde jabłka, pokrojone na ósemki, pozbawione gniazd nasiennych i obrane
4 śliwki bez pestek, pokrojone na ćwiartki
50 g mieszanych drobnych owoców jagodowych
1 łyżka brązowego cukru muscovado
½ łyżeczki zmielonego cynamonu
½ łyżeczki przyprawy do szarlotki
sok i skórka z 1 pomarańczy
2 łyżki mąki
175 g musli bez cukru
waniliowy sos custard, do podania


Przygotwanie
Rozgrzać piekarnik do 180ºC. Zmieszać w misce wszystkie składniki oprócz musli i przełożyć do żaroodpornego naczynia. Posypać owoce warstwą musli i piec, aż płatki będą złociste, a owoce się zagotują. Podawać z sosem custard.

 

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE