Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy prowadzącego

 

prowadzący Kuchni+

Jacques Pépin

Urodził się w miejscowości Bourg-en-Bresse, niedaleko Lyonu we Francji. Już jako dziecko pomagał w restauracji Le Pelican należącej do jego rodziców. Prawdziwą naukę sztuki kulinarnej rozpoczął w wieku trzynastu lat w Grand Hotel de L'Europe. Potem pracował w Paryżu pod czujnym okiem Luciena Diata, szefa kuchni w Plaza Athenee. W latach pięćdziesiątych ubiegłego stulecia gotował dla francuskich mężów stanu, w tym dla Charlesa de Gaulla. Obecnie jest jednym z najbardziej znanych szefów kuchni w Stanach Zjednoczonych. Na swoim koncie ma 24 książki kulinarne, wiele artykułów, jest także autorem 9 programów telewizyjnych.

Programy:
Jacques Pepin - Dania na szybko
Jacques Pepin: Nowe dania na szybko
Jacques Pepin: podstawy dobrej kuchni
Julia i Jacques gotują w domu