Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

Wędrówki Minga

Wędrówki Minga

(Ming's quest), seria dokumentalna, USA, 2008, 20 x 30

Twórcy serii zapraszają widzów w smakowitą podróż do Stanów Zjednoczonych, Meksyku, Turcji, na wyspy Bahama i Karaiby. Gospodarz programu w czasie swojej podróży spotyka ekspertów kulinarnych, rybaków, hodowców bydła i wiele innych osób, które zdradzają mu tajniki swojej pracy. Ming uczestniczy w połowach homarów, ostryg, kałamarnic, krewetek i pstrągów, w poszukiwaniu siedlisk aligatorów przemierza Florydę, uczestniczy w codziennym życiu pasterzy z Idaho, spotyka pszczelarzy i próbuje najlepszego w północnej Kalifornii miodu.

W każdym odcinku Ming przygotowuje w warunkach polowych jedno danie z najświeższych produktów. Wśród specjałów znajdą się między innymi: homar w pieprzu z czosnkiem i trawą cytrynową, grillowany łupacz z mango, parfait z błękitnego kraba z awokado, glazurowane polędwiczki wieprzowe z warzywami.

Ming Tsai już jako nastolatek zaczął gotować w chińskiej restauracji należącej do jego rodziny. Po ukończeniu studiów przez pewien czas mieszkał w Paryżu. Po powrocie do Stanów objął stanowisko dyrektora do spraw gastronomii w Hotelu Intercontinental w Chicago. W kolejnych latach pracował jako szef kuchni w najlepszych hotelach na terenie USA, współpracował też z Kenem Homem. Jest laureatem wielu nagród przyznawanych m.in. przez USA Today, The New York Times, Food Arts czy Food&Wine Magazine. Był gospodarzem kilku programów telewizyjnych, w tym uhonorowanym nagrodą Emmy "East Meets West with Ming Tsai".

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA