Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

Noma: punkt wrzenia

Noma: punkt wrzenia

(Noma at boiling point), film dokumentalny, Dania, 2009, 58

Kopenhaska Noma została uznana w 2010 roku za najlepszą restaurację na świecie przez Brytyjski Magazyn Restauratorów. Rene Redzepi, szef kuchni Nomy, dba o jej najwyższy poziom i jakość serwowanych dań z prawdziwym pietyzmem.

32-letni Rene Redzepi zdobywał doświadczenie pod czujnym okiem Ferrana Adrii w słynnej hiszpańskiej El Bulli, która tytuł najlepszej restauracji świata zdobywała czterokrotnie. Twórcy dokumentu zostali zaproszeni za kuchenne drzwi Nomy, by przez sześć miesięcy towarzyszyć z kamerą całej ekipie, która pracuje z Rene. Praca w jednej z najlepszych restauracji świata jest bardzo stresująca i intensywna. Nerwy dają się we znaki wszystkim kucharzom, a Rene jest perfekcjonistą, który nie toleruje braku profesjonalizmu. Kucharze pracują 70 - 80 godzin tygodniowo, starając się sprostać oczekiwaniom szefa kuchni i smakom klientów. Praca w Nomie jest niczym służba w wojsku, wszystko musi odbywać się zgodnie z planem. Jednak wszyscy, którym udało się dostać pracę u Redzepiego, mimo że pod wielką presją, wykonują ją z pasją.

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA