Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź


magazyn kulinarny, Polska, 2003-2007, 100 x 25

W swoim programie Karol Okrasa zdradza pomysły na dania smaczne i zdrowe. Popularny prowadzący z zaproszonymi gośćmi przygotowuje zarówno potrawy znane, jak i te zupełnie egzotyczne. Radzi jak łączyć składniki i serwować dania o niepowtarzalnym smaku i wyglądzie.

W swoim magazynie kulinarnym Okrasa nie tylko przygotowuje przepyszne dania na różne okazje, ale także opowiada o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. Podpowiada, na co należy zwracać uwagę, co ze sobą łączyć i jakich zasad przestrzegać.

W "Kuchni z Okrasą" prowadzący prezentuje zarówno tradycyjne dania polskie, np. pasztet z dzika, polędwiczki wieprzowe marynowane w nalewce z pędów sosny czy duszoną wątróbkę z pieczonymi jabłkami, jak i te, które znane są na całym świecie, np. aromatyczne fondue z sera pleśniowego, wykwintny mus czekoladowy z nalewką pomarańczowo-kawową czy pasta z koziego sera i sałaty rukoli.

Karol Okrasa urodził się w 1978 roku. Jest absolwentem warszawskiej Szkoły Gastronomicznej przy ulicy Poznańskiej oraz Wydziału Dietetyki SGGW AR. Pracuje w restauracji hotelu "Bristol" w Warszawie, gdzie jest jednym z szefów kuchni. Jak sam mówi, z takim nazwiskiem mógł zostać tylko zawodowym kucharzem. Gotowania uczył się od mamy i Bernarda Lussiany.

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA