Czy na pewno umiesz gotować? 5

programy kuchni+ >>

program tv >>

Jakubiak w sezonie 4

magazyn, prod. Polska 2012, 6 x 26 min

Prowadzący: Tomasz Jakubiak

pozycja w rankingu: 28

suma głosów: 29

średnia głosów: 2,07

06:00
- odc. 1, sobota, 28 kwietnia
06:00
- odc. 2, niedziela, 29 kwietnia
06:00
- odc. 3, poniedziałek, 30 kwietnia

W swoim programie Tomasz Jakubiak zmienia smaki Polaków i przekonuje ich do rodzimych, sezonowych produktów. W czwartej serii prowadzący dzieli się pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowało go lato.

Polska przez cały rok obfituje w doskonałe produkty sezonowe - świeże, nieskalane wielokilometrowym transportem, produkowane na małą skalę. W letnim menu znakomicie sprawdzają się warzywa i owoce, gdyż właśnie w nich zawarta jest woda, tak potrzebna naszemu organizmowi podczas upalnych dni i wzmożonej aktywności fizycznej. Dlatego w serii zaprezentowane będą dania m.in. z użyciem kabaczka, pomidorów, owoców leśnych, ogórków, porzeczek czy agrestu. W lekkostrawnej i zdrowej letniej kuchni znajdą się również potrawy z drobiu, produktów mlecznych oraz ryb. Tomasz Jakubiak, kulinarny globtroter, kucharz z powołania, miłośnik dobrego jedzenia zaprasza widzów w niezwykłą podróż po kraju. Jego celem jest znalezienie najlepszych lokalnych i sezonowym produktów. Kamera będzie towarzyszyć gospodarzowi programu, który podejrzy producentów żywności podczas ich codziennych zajęć. Razem z Tomaszem widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych smaków, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań na lato.

Tomasz Jakubiak to kucharz i dziennikarz kulinarny. Wcześniej szef kuchni w znanych warszawskich i zielonogórskich restauracjach. Gospodarz popularnego programu "Jakubiak w sezonie" w telewizji kuchnia+. Od czterech lat związany z telewizją śniadaniową ("Dzień Dobry TVN", "Pytanie na śniadanie"), w której promuje proste i zdrowe produkty.

Gotowaniem zafascynowany od najmłodszych lat. To jego żywioł, miłość i pasja. Jest samozwańczym Sarmatą XXI wieku. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru. Z oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, a także - dzięki pracy w telewizji - dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów. Według magazynu MALEMEN, Tomek jeszcze nieźle "namiesza" - gazeta umieściła jego nazwisko wśród 30 mężczyzn przed 30-stką, którzy zmienią świat.

ostatnie komentarze >>

TomikL

postów: 4

30.08.2016 17:15

Jestem zdziwiony negatywnymi reakcjami. To bardzo fajny program, zarówno od strony kulinarnej, jak i wizualnej. Po prostu dobrze się ogląda - mnie te programy odprężają! Fajnie by było mieć takiego kumpla co tak gotuje :-)

a_nie_znam_sie

postów: 6

11.07.2015 23:37

jaki kraj taki J. Olivier :) ale poważnie mówiąc to chłopina się stara. Tylko jakby więcej było o technologii przepisu byłoby milej. Bo smak to powstaje chyba po odpowiedniej przetwórce :) ja nie umiem upiec ciasta drożdżowego bo to trzeba pokazać krok po kroku :) nie krytykuję, chcę się uczyć i dowiedzieć czegoś. Z programu to nie wynika. Poprawić a będę kontent :)

rzviro

postów: 212

02.07.2015 19:29

Ten temat już był przerabiany kilkukrotnie. Nudny (-a?) jesteś. Poza tym facet ( na pewno??? ) mający DAMSKI nick???? Coś tu nie gra.....

Sara

postów: 46

01.07.2015 23:13

Sepleniący flejtuch z brudem za paznokciami to najkrótsza recenzja!!!!

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl