Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

przepisy z programu

program tv >>

Jakubiak w sezonie 3

magazyn, Polska, 2012, 6 x 26' min

Prowadzący: Tomasz Jakubiak

pozycja w rankingu: 409

suma głosów: 14

średnia głosów: 1,27

06:00
- odc. 6, niedziela, 17 grudnia

W swoim pierwszym kulinarnym programie Tomasz Jakubiak zmienia smaki Polaków i przekonuje ich do rodzimych, sezonowych produktów. W trzeciej serii prowadzący dzieli się pomysłami na dania, do stworzenia których zainspirowała go zima.

Zimą w kuchni Tomasza nie goszczą pomidory, cukinia czy szparagi lub truskawki z drugiego końca świata. Czy przez to zimowe menu zionie kulinarną nudą? Nie! Polska przez cały rok obfituje w doskonałe produkty sezonowe - świeże, nieskalane wielokilometrowym transportem, produkowane na małą skalę. Zimą organizm szczególnie domaga się ciepła. Nie wystarcza tylko odpowiednie ubranie, należy pamiętać o pożywnych i rozgrzewających posiłkach oraz o witaminach, które wzmacniają układ odpornościowy i chronią przed infekcjami. Podstawowymi i zalecanymi produktami podczas zimowej diety są wszelkiego rodzaju mięsa oraz przede wszystkim ryby, ponieważ są one doskonałym źródłem białka oraz tłuszczów, szczególnie zdrowych tłuszczów nienasyconych. W zimowym menu znakomicie sprawdzają się także różnego rodzaju kasze, fasola, grzyby i orzechy. Tomasz Jakubiak, kulinarny globtroter, kucharz z powołania, miłośnik dobrego jedzenia zaprasza widzów w niezwykłą podróż po kraju. Jego celem jest znalezienie najlepszych lokalnych i sezonowym produktów. Kamera będzie towarzyszyć gospodarzowi programu, który podejrzy producentów żywności podczas ich codziennych zajęć. Razem z Tomaszem widzowie mają szansę zgłębić tajemnice lokalnych smaków, które będą inspiracją do stworzenia wyśmienitych dań i dowodem, że nawet zimowe posiłki mogą być kolorowe i smaczne.

Tomasz Jakubiak - kucharz i dziennikarz kulinarny, od trzech lat związany z telewizją śniadaniową. Wcześniej szef kuchni w znanych warszawskich i zielonogórskich restauracjach. Gotowaniem zafascynowany od najmłodszych lat. To jego żywioł, miłość i pasja. Jest samozwańczym Sarmatą XXI wieku. O jedzeniu potrafi opowiadać godzinami, okraszając historie właściwym sobie poczuciem humoru. Z oddaniem angażuje się w projekty edukacyjne adresowane do dzieci i młodzieży, prowadzi warsztaty i pokazy kulinarne, a także - dzięki pracy w telewizji - dużo podróżuje i poznaje kuchnie innych krajów. Według magazynu Maleman, Tomek jeszcze nieźle "namiesza" - gazeta umieściła jego nazwisko wśród 30 mężczyzn przed 30-stką, którzy zmienią świat.

ostatnie komentarze >>

rzviro

postów: 212

10.09.2015 21:00

SPAM, jak rak toczy ten kanał ( to forum ) od dawna.
Powtarzam moje słowa - jeśli ty rozumieć........

CHaosjar

postów: 15

09.09.2015 20:10

rzviro, odpuść sobie...

rzviro

postów: 212

06.09.2015 22:48

Dzień bez spamu jest dniem straconym??? Musiałbym mieć zdrowo nas.ane we łbie ( albo być z wawy ), żeby kupić takie coś za tak ciężką forsę........ Odpuść sobie i innym ( NORMALNYM )

CHaosjar

postów: 15

06.09.2015 09:29

w jednym z jego programów widziałem ten chlebak chlebak

rzviro

postów: 212

23.08.2015 18:45

Bardziej wolę oglądać Tomka, niż te niemoty z zzzuuuupek, atelierów, gieniów itp. Tomek przynajmniej prowadzi program z życiem, a nie ciągnie się, jak flaki z olejem.......

Organem właściwym w sprawach audiowizualnych jest Krajowa Rada Radiofonii i Telewizji Skwer Ks. Kardynała Stefana Wyszyńskiego 9, 01-015 Warszawa tel. (22) 597-30-00; fax (22) 597-31-80 www.krrit.gov.pl