oglądaj również w


"Po-smak świata: Sri Lanka" to egzotyczna podróż kulinarna przesycona zapachem cynamonu, wanilii, kokosa i buddyjskich kadzideł. Program jest zapisem z wyprawy Gosi Molskiej, dziennikarki kulinarnej i miłośniczki dobrej kuchni na Cejlon.

Gosia wyrusza na spotkanie z orientalnymi smakami i aromatami. Podczas swojej egzotycznej wyprawy zgłębia tajemnice lankijskich specjałów, spotyka lokalnych znawców tematu, blogerów kulinarnych i smakoszy, którzy pokazują jej cejloński świat od kuchni. Prowadząca obowiązkowo próbuje regionalnych dań i tradycyjnych produktów. Podczas podróży Gosia odwiedza cztery regiony Sri Lanki. Wyprawę rozpoczyna w Kolombo, gdzie spróbuje ulicznych przysmaków z tysiąca straganów i odwiedzi jedną z najlepszych lankijskich restauracji. Nad oceanem pozna rybaków i podejrzy tradycyjne metody połowu ryb oraz kalmarów, zaś w rejonie Kandy odwiedzi plantacje herbaty i klasztor buddyjski. W każdym odcinku gospodyni programu przygotuje jedną potrawę, inspirowaną lokalnymi nurtami kulinarnymi, poznanymi przepisami i ciekawymi składnikami. Z programu widzowie dowiedzą się na przykład, jak przygotować prawdziwe lankijskie curry i wspaniałe roti - naleśniki z korzennym nadzieniem.

Gosia Molska - kucharka z zamiłowania, dziennikarka kulinarna, podróżniczka, poszukująca smaków świata. Na co dzień prowadzi grupę kulinarną Funkyfood, która zajmuje się m.in. nietypową aranżacją potraw. Współpracuje z wieloma polskimi tytułami prasowymi, stylizuje potrawy do sesji zdjęciowych, jest także scenarzystką kilku programów kulinarnych. Widzowie kuchni+ poznali ją w programach: "Po-smak świata", "Po-smak Turcji" oraz "Babeczki wigilijne" i "Babeczki wielkanocne", które poprowadziła z Hanną Szymanderską.

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na nc+

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Leesh 4 lata temu

Sam program nie jest szczególnie wyjątkowy, ale podobają mi się czasem potrawy w nim pokazywane. Sama prowadząca nie jest zła, ale mnie nie zachwyciła. Jednakże
[quote hobbystka napisała 20.01.2014 12:49]
strasznie zbulwersował mnie fakt kupienia małego rekina na targu! to świadczy o nieświadomości turystów co tak naprawdę dzieje się w krajach przez nich odwiedzanych...
Za to niestety daję programowi duuużego minusa!
[/quote]
Zgadzam sie z przedmówczynią. Mnie też to zbulwersowało i zadziwiło. Mam nadzieję, że więcej takich rzeczy w tym programie nie zobaczę.

hobbystka 4 lata temu

Właśnie obejrzałam odcinek Po smak Sri Lanka.
Bardzo lubię programy prowadzącej, ale strasznie zbulwersował mnie fakt kupienia małego rekina na targu! to świadczy o nieświadomości turystów co tak naprawdę dzieje się w krajach przez nich odwiedzanych...
Za to niestety daję programowi duuużego minusa!
Pozdrawiam wszystkich świadomych smakoszy świata.

hanouk 4 lata temu

oto przepis jak z ciekawego rejonu świata ,nie tylko pod względem kulinarnym , zrobić kiepski i nudnawy program z fatalna prowadzącą.

Sara 5 lat temu

Żenada,szkoda słów.Kto to sfinansował?Chyba upadł na głowę..

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za jedyne 39,99 zł/mies.! ZAMÓW ONLINE