Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”

14 lutego 2017

Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem czy śledzik curry z ananasem? W drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej” prowadząca zaprezentuje szereg nowych potraw przełamujących kulinarną rutynę. Premierowe odcinki w każdą sobotę już od 18 lutego, tylko w Kuchni+.

W nowym sezonie popularnej serii poradnikowej Kuchni+ „365 obiadów Mariety Mareckiej” autorka poczytnego bloga „W kuchni bez dubli” przekona widzów, że do codziennego gotowania można podejść w kreatywny sposób. Udowodni również, że kulinarnych inspiracji można szukać wszędzie: w egzotycznych aromatach, w porach roku, wspomnieniach z wakacji lub pojedynczych składnikach.

W każdym odcinku Marieta Marecka przygotuje trzy, często zaskakujące, potrawy, składające się na ciekawy zestaw obiadowy.

Zupa pomidorowo-paprykowa z pieczonych warzyw, do tego jajo w kiełbasie, scotch eggs, frytki z selera i marchewki oraz gruszkowo-kardamonowe lassi – to jeden z przykładowych 3-daniowych obiadów, które jesteśmy w stanie przygotować w niespełna 25 minut. W moim programie pokażę, jak gotować pomysłowo, oszczędnie i szybko – zachęca do śledzenia produkcji Marieta Marecka.

Z drugiego sezonu „365 obiadów Mariety Mareckiej” widzowie dowiedzą się nie tylko jak w prosty i przystępny sposób przygotowywać smaczne obiady, ale przede wszystkim jak odpowiedzialnie i bez wyrzeczeń dbać o jakość codziennej diety.

Na udział w tworzeniu programu ponownie otrzymają szansę widzowie, którzy za pośrednictwem nadsyłanych przez siebie zdjęć będą mogli prezentować zawartość swoich lodówek wraz z autorskimi pomysłami na przepisy z wykorzystaniem tych składników. Wybranych widzów prowadząca odwiedzi osobiście.

Premierowe odcinki „365 obiadów Mariety Mareckiej 2” od 18 lutego w każdą sobotę o 17:00, tylko na antenie Kuchni+.

Przepisy z pierwszej serii programu znajdują się tutaj

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2024-03-11

Lifestylowy marzec w CANAL+ online: JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ, MICHEL ROUX - SIELSKIE SMAKI FRANCUSKIEJ KUCHNI 2, W OGRÓDKU WARZYWNYM JULIE, GOTUJ TANIEJ Z JAMIEM, DZIEŃ DOBRY, ŚNIADANIE 2

W marcu zapraszamy widzów na wiele wyczekiwanych nowości. W CANAL+ KUCHNIA z Tomaszem Jakubiakiem będziemy odkrywać smaki i wielokulturowe kulinarne d...

Czytaj więcej

2024-02-14

Kulinarny raj na ziemi oczami Tomka Jakubiaka w nowej serii JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ

Jeden z najsympatyczniejszych polskich kucharzy powraca i tym razem odwiedza Maltę - raj dla fanów owoców morza. Tomek zabierze nas w niesamowitą podr...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA