Kuchnia+ gotuje w bałkańskim kotle

21 lipca 2016

Farmy muli, największa w Europie winnica, wakacyjny kurort w zabytkowym Kotorze i tajemnicze miasto Mostar. Te i wiele innych miejsc poznają od kuchni widzowie czwartego sezonu „David w Europie”. Premierowe odcinki od 14 sierpnia o 14:30 w Kuchni+.

Bałkany to od wielu lat jeden z najpopularniejszych kierunków wakacyjnych podróży Polaków. Turystów przyciągają tam nie tylko niezwykłe krajobrazy, ale również lokalna kuchnia. W czwartym sezonie autorskiego programu Kuchni+ „David w Europie” prowadzący przybliży widzom smaki słynnych bałkańskich potraw.

Francuz David Goboriaud to mieszkający od kilku lat w Polsce znawca europejskiego jedzenia. Sympatyczny kucharz jest również propagatorem idei slow food polegającej na celebrowaniu posiłków i delektowaniu się jedzeniem.

W czwartej serii programu „David w Europie” pełen energii prowadzący odwiedzi najciekawsze restauracje i miejsca związane z historią oraz kulturą Bałkanów. David zatrzyma się w Mostarze – owianej tajemnicą stolicy Hercegowiny oraz w chorwackim mieście Rijeka, gdzie odkryje intrygujący składnik potraw – rybę skorpiona. W Czarnogórze kucharz zawita do największego wakacyjnego kurortu tego państwa – Kotoru, w Szybeniku zaś oprowadzi widzów po farmie muli. Swoją bałkańską wyprawę David zakończy w Podgoricy, gdzie odwiedzi największą w Europie winnicę.

Czwarta seria „David w Europie” składać będzie się z ośmiu półgodzinnych epizodów. Premierowe odcinki będą emitowane od 14 sierpnia w każdą niedzielę o godzinie 14:30 na antenie Kuchni+.

Najnowsze aktualności Zobacz wszystkie aktualności

2024-04-16

Lifestylowy kwiecień w CANAL+ online: JAMIE OLIVER NAD MORZEM ŚRÓDZIEMNYM, KULINARNE WĘDRÓWKI GORDONA I PRZYJACIÓŁ - HISZPANIA, BOSACKA DAJE RADĘ 2, ANTHONY BOURDAIN - MIEJSCA NIEZANE 7, DZIEŃ DOBRY ŚNIADANIE 2

W CANAL+ KUCHNIA wraz z najlepszymi kucharzami widzowie odkryją kulinarne zakątki świata. Z Jamiem Oliverem wybierzemy się w podróż po krajach Morza Ś...

Czytaj więcej

2024-03-11

Lifestylowy marzec w CANAL+ online: JAKUBIAK ROZGRYZA MALTĘ, MICHEL ROUX - SIELSKIE SMAKI FRANCUSKIEJ KUCHNI 2, W OGRÓDKU WARZYWNYM JULIE, GOTUJ TANIEJ Z JAMIEM, DZIEŃ DOBRY, ŚNIADANIE 2

W marcu zapraszamy widzów na wiele wyczekiwanych nowości. W CANAL+ KUCHNIA z Tomaszem Jakubiakiem będziemy odkrywać smaki i wielokulturowe kulinarne d...

Czytaj więcej
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA