Oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz! Sprawdź

Niecodzienne rarytasy


Mistrz kuchni i autor wielu książek o tematyce kulinarnej Andrew Zimmern podróżuje po świecie w poszukiwaniu najdziwniejszych i najbardziej zaskakujących potraw. Jego zdaniem najbardziej niezwykłe smaki lokalnych dań są nieodłącznym elementem kultury i zwyczajów danej społeczności. W każdym odcinku swojej podroży Andrew Zimmern próbuje najdziwniejszych lokalnych przysmaków charakterystycznych dla kraju, w którym się znajduje. Podczas pobytu w Wietnamie ma okazję spróbować potrawy z uszu świni, jedwabników oraz kawy Luvak. W USA w rejonie Zatoki Meksykańskiej na jego stole pojawiają się dania z wiewiórki i aligatora oraz móżdżek świni, w Ekwadorze rarytasem jest świnka morska z rożna. W swoim rodzinnym mieście Nowym Jorku Andrew próbuje kanapek z ozorkami, tartinek z bananami i sałatki z meduz. Na jego stole zawitają także bycze serca, haggis, czyli szkocka kaszanka, larwy z drzewa kokosowego, owsianka ze ślimaków, nos łosia, gotowane krowie kopyta, a także oczy owcy. Dzięki podroży z Andrew Zimmernem mamy szansę odkryć jak smakuje prawdziwy świat.

gospodarz programu: Andrew Zimmern

Dołącz do CANAL+ i oglądaj CANAL+KUCHNIA jak chcesz i kiedy chcesz!
Nie wiesz jaką ofertę wybrać? Sprawdź porównanie!
OGLĄDAJ CANAL+ KUCHNIA