oglądaj również przez internet


Potrawy kuchni indyjskiej znamy głównie z restauracji. Niewiele osób porywa się na przygotowanie ich w domu. Tymczasem nie jest to ani trudne, ani czasochłonne, co udowadnia w programie "Łatwa kuchnia indyjska" Anjum Anand. Anjum Anand, autorka książek kulinarnych i szef kuchni, w swojej serii postanawia dowieść, że indyjskie dania z łatwością można przygotować w domowej kuchni. Zanim jednak przystąpi do gotowania, tytułem wprowadzenia, opowiada o przyprawach, które są podstawą w recepturach indyjskich, zdradza, jakie przybory kuchenne mogą być pomocne. Z programu widzowie dowiedzą się, jak odróżnić ostre chilli od mniej ostrego i jak przygotować nie tylko dania główne ale również znakomite przystawki i wyśmienite desery; dlaczego kolendra jest zdrowa i jak upiec prawdziwe pieczywo naan. Anjum odkryje tajniki pieca tandoor, pokaże jak przygotować pierożki - samosy, klasyczny ser paneer ze szpinakiem i wiele innych przysmaków. W każdym odcinku odwiedzi inne osoby i pomoże im przygotować menu, którym zaskoczą nie tylko swoich gości ale i samych siebie... Gospodyni programu spotyka się też z właścicielami hinduskich restauracji i kucharzami, aby dowiedzieć się jak najwięcej o aromatycznych potrawach, które przyrządza. "Łatwa kuchnia indyjska" to orgia barw, smaków i aromatów, którym nie można się oprzeć.

gospodyni programu: Anjum Anand

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na Platformie CANAL+

Zamów CANAL+ TV przez internet

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i prawie 130 innych kanałów? Pakiet Optimum+ za 49,99 zł/mies ZAMÓW ONLINE