oglądaj również w

Magazyn, Polska, 2011, 6 x 8


To druga odsłona programu w którym najsłynniejsza polska cukierniczka zaprezentuje podstawowe zasady i patenty profesjonalnego cukiernictwa, które z łatwością można wykorzystać w domowej kuchni. Gospodyni programu udowodni, że można przygotować wspaniały deser wcale nie będąc mistrzem cukiernictwa! W drugiej serii programu Pani Bożena zaprezentuje nam m. in. desery kwiatowe, ziołowe i owocowe, podzieli się z widzami prostymi patentami i nieskomplikowanymi przepisami.

Tematem przewodnim każdego odcinka jest produkt lub baza, na podstawie której Bożena Sikoń wyczaruje dwa zupełnie różne desery. Każdy z nich będzie różnił się nie tylko połączeniem składników, ale także formą podania. Czas odkryć słodkie tajemnice...

Bożena Sikoń - najsłynniejsza polska cukierniczka, szefowa pracowni cukierniczej w hotelu Jan III Sobieski, absolwentka dwóch prestiżowych szkół cukierniczych we Francji (Szkoły Dekoratorstwa Artystycznego koło Lionu i w szkoly w Lentore koło Paryża). Jest srebrną medalistką w Pucharze Świata w Luxemburgu w 2002 roku i trenerem polskiej drużyny cukierników.

gospodyni programu: Bożena Sikoń

Wszystkie serie tego programu obejrzysz na nc+

Zamów nc+

Komentarze

Zaloguj się by dodać komentarz.

Chcesz oglądać Kuchnia+ i ponad 100 innych kanałów? Pakiet Comfort+ za 19,99 zł przez 5 mies. ZAMÓW ONLINE