Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

książki >>

Najlepsze przepisy polskich blogerów

Książka zawiera przepisy kulinarne najlepszych polskich blogerów i stanowi podsumowanie inicjatywy Wybory Kulinarnego Bloga Roku! To inicjatywa skierowana do wszystkich …

wydarzenia

    Święta w Kuchni+



    Barszcz Mariety Mareckiej, bakłażany po kaszubsku Marty Dymek i pieczony indyk Jamiego Olivera – to tylko niektóre potrawy ze świątecznego menu Kuchni+. Przez cały grudzień będziemy pokazywać programy ze sprawdzonymi przepisami na Wigilię i Boże Narodzenie. Mamy kulinarne inspiracje zarówno dla tradycjonalistów, jak i osób poszukujących nowych smaków, oraz wegetarian i wegan. Przygotuj smakowite święta z Kuchnią+!

    Już na początku grudnia zapraszamy na dwa nowe programy Jamiego Olivera, którego nie trzeba przedstawiać widzom Kuchni+. W godzinnym Jamie Oliver. Świąteczne przepisy brytyjski mistrz przyrządzi m.in. risotto z indykiem oraz brukselkę z chorizo i kasztanami. We Włoskich świętach Jamiego zainspiruje się kuchnią północnych Włoch i poda m.in. wieprzowinę z nadzieniem i balsamiczne, pieczone ziemniaki. Pokażemy też Świąteczne triki Jamiego i Jamie Oliver: najpiękniejszy jest koniec roku. Z takim mistrzem jak Jamie święta będą przepyszne!

    Wielbicieli tradycyjnej, polskiej kuchni zapraszamy na programy Mariety Mareckiej i Tomasza Jakubiaka. W ABC GOTOWANIA 3 znajdzie się niezawodny przepis na barszcz wigilijny z uszkami i pierniczki. W ABC GOTOWANIA 5 Marieta przygotuje wyborny makowiec i bitki wołowe ze śliwkami kalifornijskimi w winie.

    W Jakubiak lokalnie: Święta na stół trafi pieczona szynka z konfiturą żurawinową, a w Jakubiak w sezonie: Wigilia pojawią się tradycyjne potrawy w nowoczesnym wydaniu: Filety z karpia karmelizowane w miodzie i smażone pierogi z kiszoną kapustą i wędzoną śliwką.

    Smakowite przepisy na wigilię dla wegan i wszystkich tych, którzy chcą przygotować prawdziwie bezmięsne święta, zobaczymy w premierowym odcinku Zielona rewolucja Marty Dymek 5. Marta przygotuje bakłażany po kaszubsku, kapustę z daktylami i soczewicą i tofurnik piernikowy z czekoladą.

    WIĘCEJ PRZEPISÓW NA ŚWIĘTA