Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

5 września 2012

Wielkie wina Piemontu: Barolo & Friends

10 września br. w eleganckich wnętrzach warszawskiego hotelu MaMaison Bristol zagości to, co Piemont ma najlepszego do zaoferowania miłośnikom dobrej kuchni: fantastyczne wina, sery, czekolady, marmolady, trufle i inne specjały piemonckiej kuchni regionalnej. kuchnia+ objęła patronat na tym wydarzeniem.



Na zaproszenie Magazynu WINO Warszawę odwiedzi ponad 30 topowych producentów win i luksusowych produktów spożywczych z Piemontu.


Podczas degustacji każdy gość będzie miał możliwość spróbowania najbardziej intrygujących win świata, z legendarnym barolo na czele, a także win z rzadkich szczepów, które rosną tylko w Piemoncie. Będzie to jedyna w swoim rodzaju okazja do spotkania z taką ilością win z pojedynczego regionu winiarskiego w jednym miejscu i czasie i do osobistej rozmowy w twórcami tych winiarskich arcydzieł. Każdy gość imprezy będzie mógł zanurzyć się w świecie finezyjnych i eleganckich smaków i aromatów, usystematyzować swoją wiedzę na temat win i potraw z tego regionu, odkryć swoje ulubione piemonckie szczepy, a także zaplanować podróż winiarsko-kulinarnym szlakiem.


Wśród gości imprezy, którzy wypełnią krótką ankietę przy wejściu, organizatorzy imprezy rozlosują nagrodę specjalną: dwuosobowy weekend w Piemoncie! Trzy dni i dwie noce z widokiem na średniowieczne zamki i winnice, gdzie powstają najlepsze wina Włoch, którym towarzyszy najlepsza regionalna kuchnia.


Media będą zaś miały okazję do przeprowadzenia wywiadów z winiarskimi osobistościami, które częstokroć są potomkami arystokratycznych rodów, od wielu wieków kontynuującymi wspaniałe tradycje winiarskie swoich rodów.


Akredytacje dla dziennikarzy poprzez rejestrację pod adresem: www.magazynwino.pl/degustacja.


- Aż 26 producentów wina z Piemontu, najsłynniejszego włoskiego regionu winiarskiego, po raz pierwszy w jednym miejscu w Polsce!
- Legendarne wina i regionalne specjały
- Degustacje komentowane przez fachowców

powrót