Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

Ostróda,12 maja 2016

Targi MAZURY HoReCa

W dniach 13-14 maja w Ostródzie odbędą się targi MAZURY HoReCa festiwal smaków. Odwiedzający będą mogli zapoznać się z ofertą ponad 100 firm z branży hotelarskiej i gastronomicznej.

Wśród wystawców znajdą się firmy takie jak Makro, Develey, Zielona Budka, Dawtona, Gastro Magic Service czy Procter&Gamble. Osoby związane z branżą HoReCa będą mogły zapoznać się z szeroką ofertą asortymentu i produktów niezbędnych do funkcjonowania hoteli, restauracji czy firm cateringowych.

Wydarzeniu towarzyszyć będzie bogaty program prelekcji i szkoleń prowadzonych przez czołowych przedstawicieli branży hotelarskiej i gastronomicznej. Tematy takie, jak: "O tym, jak ludzie jedzą wzrokiem, czyli sektor HoReCa w social media" czy "Manager XXI wieku. Zwiększ obroty i zarządzaj zyskowną restauracją" powinny zainteresować nie tylko właścicieli tego typu obiektów. Uczestnicy będą też mogli obserwować zmagania profesjonalnych kucharzy i cukierników oraz uczniów szkół o profilu gastronomicznym w konkursach kulinarnych: Zielona Budka Master Challenge, Gęsina w Restauracji czy Drób na Polskim Stole.

W dniu 14 maja obowiązywać będzie formuła B2C i na ten dzień przygotowano cały szereg osobnych atrakcji. Strefa Food Trucków serwujących potrawy ze wszystkich zakątków świata, liczne konkursy kulinarne dla publiczności, wielkie gotowanie zupy rybnej, strefa kiermaszowa z produktami regionalnymi czy bicie rekordu w największej liczbie osób jedzących jednocześnie pierogi - to tylko niektóre z atrakcji oczekujących na odwiedzających. Imprezę w tym dniu poprowadzi Karol Okrasa.

MAZURY HoReCa festiwal smaków to nie tylko doskonała okazja do porównania ofert handlowych i zawierania nowych kontraktów, ale także świetna możliwość, aby poznać najnowsze rozwiązania oraz trendy w branży HoReCa.

Targi odbywają się w Centrum Targowo-Konferencyjnym Expo Mazury w Ostródzie, ul. Grunwaldzka 55. Hale targowe otwarte będą w godzinach 10:00 - 17:00.
Więcej szczegółów można znaleźć na stronie www.mazuryhoreca.pl

powrót