Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.06.2018

Wieczór specjalny z programami Anthony'ego Bourdaina w Kuchni+
Barack Obama powiedział o nim: „wiele nauczył nas o jedzeniu, ...

Warszawa, 11.05.2018

Zielona rewolucja w tajskiej harmonii smaków – Marta Dymek w Tajlandii
Coraz więcej osób wybiera Tajlandię jako wakacyjny cel. Jest to kraj, ...

Warszawa, 22.03.2018

Wielkanocne danie czy sportowa uczta? 4. sezon „365 obiadów Mariety Mareckiej” zaproponuje potrawę na każdą okazję
Codzienne przygotowywanie obiadów nie musi być żmudną rutyną. Z pomocą i ...

Warszawa, 15.02.2018

Szlifowanie kulinarnych diamentów w 5. sezonie autorskiego reality show Kuchni+ „Czy na pewno umiesz gotować?”
Zaskakujące kulinarne tricki, garść ciekawych porad i mnóstwo zabawnych sytuacji. Andrzej ...

Warszawa, 01.12.2017

Święta według Jamiego Olivera i nie tylko – spędź Boże Narodzenie z Kuchnią+
Jak sprawić, żeby wigilijny stół stał się naprawdę wyjątkowy? Jamie Oliver ...

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Aktualności kulinarne

9 marca 2018

Targi Mazury HoReCa już w kwietniu!

W dniach 17-18.04.2018 r. w halach targowych Expo Mazury w Ostródzie odbędą się Targi Mazury HoReCa. To już trzecia edycja największego w północno-wschodniej Polsce wydarzenia w branży HoReCa. Kuchnia+ jest patronem medialnym imprezy.

Prestiżowe konkursy kulinarne, znani szefowie kuchni w strefie pokazów, profesjonalni kupujący z całej Polski i najlepsi dostawcy: liderzy w branży, specjalistyczne szkolenia gastronomiczne. To wszystko już wkrótce w Ostródzie. Nieprzypadkowo wydarzenie odbywa się na Mazurach Zachodnich - w jednym z najczystszych regionów Polski, słynącym z doskonałych, wielokrotnie nagradzanych produktów lokalnych i usług gastronomicznych, a także ze swoich walorów turystycznych. Od dwóch lat Ostróda przyciąga nie tylko turystów, ale również przedstawicieli branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej.

Sercem targów Mazury HoReCa jest strefa konkursowa, która w trzeciej edycji zostanie rozbudowana. Odbywające się w niej prestiżowe konkursy kulinarne: "Master Challenge by Schöller", "Drób na Polskim Stole", "Gęsina w Restauracji" są skierowane do profesjonalistów i uczniów szkół gastronomicznych. W trzeciej edycji targów po raz pierwszy we wszystkich trzech konkursach będzie walczyło jednocześnie aż 16 uczestników (w konkursach drobiowych będzie to 16 dwuosobowych drużyn). Podczas Mazury HoReCa 2018 pojawi się także nowy konkurs "Warmińsko-Mazurski Prodiż" - skierowany do Kół Gospodyń Wiejskich z całej Polski. Konkursowi będzie patronował Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego.

W strefie live cooking pokazy kulinarne przeprowadzą znani szefowie kuchni. Będzie to doskonała okazja, by zobaczyć ich przy pracy, uczyć się od najlepszych. Warto podkreślić, że podczas Mazury HoReCa 2018 pokazy kulinarne przeprowadzi Akademia Bocuse d'Or - jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie.

Podczas Mazury HoReCa odbędą się także specjalistyczne szkolenia z zarządzania restauracją, jej finansami i personelem. Szkolenia przeprowadzą Piotr Rogowski i Paweł Gruba, managerowie zewnętrzni V4B, trenerzy i doradcy z dużym doświadczeniem w branży gastronomicznej. Szkolenia dla restauratorów, właścicieli i managerów gastronomii, szefów kuchni i osób związanych z zarządzaniem personelem i kosztami są bezpłatne.

Podobnie jak w poprzednich edycjach, podczas Mazury HoReCa 2018 w Expo Mazury pojawią się ponadto młode talenty kulinarne, menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług - liderzy branży HoReCa.


Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://mazuryhoreca.pl
Zapraszamy do odwiedzenia targów! Bezpłatne zaproszenia można pobrać na stronie: https://expobilety.pl/targi/87

powrót