Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

21 maja 2012

Świat Przyszłości – Akademia Inspiracji Baltic Wood

24 maja w warszawskim showroomie Mercedesa i Grupy Nowy Styl odbędzie się konferencja „Świat Przyszłości – Akademia Inspiracji Baltic Wood”. Jakie trendy będą obowiązywać w urządzaniu wnętrz, modzie i kuchni za 10, 20, 50 lat? Odpowiedzi na te pytania będą poszukiwać prelegentki: Dorota Wróblewska i Zuzanna Skalska.

W programie konferencji znajdzie się „Fashion Trends 2012” – wykład Doroty Wróblewskiej, fashion trendsetterki, prezentujący przegląd aktualnych i przyszłych trendów modowych oraz analizę ich wpływu na architekturę wnętrz. Drugi wykład – o trendach przyszłości, ich wpływie na działalność firm, biznesu, projektantów, jak również zależności trendów i współczesnego designu – wygłosi Zuzanna Skalska, design trendwatcherka.

Na zakończenie - i to może zainteresować pasjonatów gotowania – Jean Bos, dyplomowany Mistrz Kucharski Belgii i Francji, dawniej szef kuchni Króla Belgii oraz Księcia Monaco, twórca Akademii Kuchni Molekularnej w Polsce, da pokaz kuchni molekularnej. Będzie można poznać smak galaretek, kapsułek molekularnych, dymiących drinków z probówki, lodów z piwa, a także lodów mrożonych w ciekłym azocie.

Konferencja Świat Przyszłości – Akademia Inspiracji Baltic Wood to okazja dla architektów, dziennikarzy oraz przedstawicieli branży wnętrzarskiej do zapoznania się z aktualnymi trendami oraz tymi, które w świecie mody, wnętrz i kuchni panować będą dopiero za kilkadziesiąt lat.

Konferencja odbędzie się w warszawskim showroomie Mercedesa i Grupy Nowy Styl, przy ul. Daimlera 1.

powrót