Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

6 października 2017

Spotkanie branży HoReCa w Expo Mazury - kwiecień 2018

Targi Mazury HoReCa to największe wydarzenie dla branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej w północno-wschodniej Polsce. Odbywają się w regionie słynącym nie tylko z walorów turystycznych i przyrodniczych, ale także z wielokrotnie nagradzanych produktów regionalnych i usług gastronomicznych.

Trzecia edycja Mazury HoReCa odbędzie się w Expo Mazury w Ostródzie w dniach 17-18.04.2018. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia. Mocnym punktem Mazury HoReCa są prestiżowe konkursy kulinarne. Oprócz kolejnych edycji konkursów "Zielona Budka Master Challenge", "Drób na Polskim Stole", "Gęsina w Restauracji" (w których już w drugiej edycji uczestnicy walczyli o obronę tytułu) podczas Mazury HoReCa 2018 pojawi się nowy konkurs - "Babiniec", skierowany do Kół Gospodyń Wiejskich z całej Polski. Konkursowi będzie patronował Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego. Marszałek objął ponadto swoim patronatem Strefę Regionów, w której pojawią się przedstawiciele regionów Polski z najlepszymi lokalnymi produktami.

Nowością w drugiej edycji targów było poszerzenie ich tematyki o cukiernictwo i piekarstwo. Ta inicjatywa spotkała się z dużym zainteresowaniem w branży, zatem będzie kontynuowana w 2018 roku.

Wyróżnikiem branżowej formuły targów są krótkie spotkania biznesowe (Business Speed Date) wystawców z potencjalnymi kontrahentami (Hosted Buyers). Podczas Mazury HoReCa 2017 blisko stu Profesjonalnych Kupujących spotkało się z wystawcami. Zaowocowało to wieloma nowymi relacjami, udanymi transakcjami, a także nowatorskimi pomysłami biznesowymi.

Podobnie jak w poprzednich edycjach, podczas Mazury HoReCa 2018 w Expo Mazury pojawią się znani szefowie kuchni (i strefa live cooking), młode talenty kulinarne, menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług dla branży HoReCa.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://mazuryhoreca.pl
powrót