Zielona rewolucja Marty Dymek w Tajlandii

Aktualności kuchni+

Warszawa, 14.06.2018

Wieczór specjalny z programami Anthony'ego Bourdaina w Kuchni+
Barack Obama powiedział o nim: „wiele nauczył nas o jedzeniu, ...

Warszawa, 11.05.2018

Zielona rewolucja w tajskiej harmonii smaków – Marta Dymek w Tajlandii
Coraz więcej osób wybiera Tajlandię jako wakacyjny cel. Jest to kraj, ...

Warszawa, 22.03.2018

Wielkanocne danie czy sportowa uczta? 4. sezon „365 obiadów Mariety Mareckiej” zaproponuje potrawę na każdą okazję
Codzienne przygotowywanie obiadów nie musi być żmudną rutyną. Z pomocą i ...

Warszawa, 15.02.2018

Szlifowanie kulinarnych diamentów w 5. sezonie autorskiego reality show Kuchni+ „Czy na pewno umiesz gotować?”
Zaskakujące kulinarne tricki, garść ciekawych porad i mnóstwo zabawnych sytuacji. Andrzej ...

Warszawa, 01.12.2017

Święta według Jamiego Olivera i nie tylko – spędź Boże Narodzenie z Kuchnią+
Jak sprawić, żeby wigilijny stół stał się naprawdę wyjątkowy? Jamie Oliver ...

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Aktualności kulinarne

6 października 2017

Spotkanie branży HoReCa w Expo Mazury - kwiecień 2018

Targi Mazury HoReCa to największe wydarzenie dla branży gastronomicznej, hotelarskiej i cateringowej w północno-wschodniej Polsce. Odbywają się w regionie słynącym nie tylko z walorów turystycznych i przyrodniczych, ale także z wielokrotnie nagradzanych produktów regionalnych i usług gastronomicznych.

Trzecia edycja Mazury HoReCa odbędzie się w Expo Mazury w Ostródzie w dniach 17-18.04.2018. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia. Mocnym punktem Mazury HoReCa są prestiżowe konkursy kulinarne. Oprócz kolejnych edycji konkursów "Zielona Budka Master Challenge", "Drób na Polskim Stole", "Gęsina w Restauracji" (w których już w drugiej edycji uczestnicy walczyli o obronę tytułu) podczas Mazury HoReCa 2018 pojawi się nowy konkurs - "Babiniec", skierowany do Kół Gospodyń Wiejskich z całej Polski. Konkursowi będzie patronował Marszałek Województwa Warmińsko-Mazurskiego. Marszałek objął ponadto swoim patronatem Strefę Regionów, w której pojawią się przedstawiciele regionów Polski z najlepszymi lokalnymi produktami.

Nowością w drugiej edycji targów było poszerzenie ich tematyki o cukiernictwo i piekarstwo. Ta inicjatywa spotkała się z dużym zainteresowaniem w branży, zatem będzie kontynuowana w 2018 roku.

Wyróżnikiem branżowej formuły targów są krótkie spotkania biznesowe (Business Speed Date) wystawców z potencjalnymi kontrahentami (Hosted Buyers). Podczas Mazury HoReCa 2017 blisko stu Profesjonalnych Kupujących spotkało się z wystawcami. Zaowocowało to wieloma nowymi relacjami, udanymi transakcjami, a także nowatorskimi pomysłami biznesowymi.

Podobnie jak w poprzednich edycjach, podczas Mazury HoReCa 2018 w Expo Mazury pojawią się znani szefowie kuchni (i strefa live cooking), młode talenty kulinarne, menedżerowie i właściciele hoteli, restauracji, nowych formatów gastronomicznych, firm cateringowych, cukierni, piekarni i lodziarni, dystrybutorzy produktów i usług dla branży HoReCa.

Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://mazuryhoreca.pl
powrót