Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

Gdańsk,1 kwietnia 2016

Smakuj Trójmiasto - festiwal kulinarny w Gdańsku

Przed nami kolejne edycje festiwalu Smakuj Trójmiasto, które odbędą się 9 kwietnia, 15 maja i 5 czerwca w Gdańsku. Czeka nas prawdziwa uczta dla zmysłów - świeże i pachnące potrawy, w przyjaznym otoczeniu zabytkowych budynków gdańskiego Garnizonu Kultury, w Starym Maneżu - przestronnej kawiarni z wielką salą koncertową. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia.

Już 9 kwietnia odbędzie się najbliższa, wiosenna edycja festiwalu. Wiosną wszystko budzi się do życia i jest to najlepszy czas na wprowadzenie do menu wiosennych kolorów i świeżości płynącej z nowalijek. Kilkadziesiąt najlepszych trójmiejskich restauracji przygotuje swoją wersję wiosennego menu.

Menu:
potrawy, napoje i desery inspirowane wiosną
wiosenne i owocowe słodkości oraz lody
sałatki warzywne i owocowe
kasze, pasty, pesta i makarony
zupy i kremy
dania z wołowiną, drobiem
regionalne sery, warzywa, owoce
kolorowe koktajle, shake, lemoniady
jadalne kwiaty, zioła
kwiaty i dekoracje wiosenne
półprodukty do gotowania oraz kuchenne akcesoria

Atrakcje dodatkowe:
wiosenny pokaz kuchni molekularnej
Tapasy i Sery, czyli pokazy jak komponować i przygotować stół z przekąskami
pomysły na wyśmienite rodzinne śniadanka na słodko i wytrawnie

Warsztaty:
ABC ziół oraz tworzenie kuchennych zielników
Warsztaty florystyczne dla początkujących
Owocowe warsztaty dla dzieci

Link do wydarzenia na Facebooku: https://www.facebook.com/events/1553102588341890/

Organizator zastrzega sobie prawo do zmiany tematów pokazów i warsztatów.

KIEDY? 9 kwietnia 2016
O KTÓREJ GODZINIE? Między 11:00 a 20:00
GDZIE? Stary Maneż, Gdański Garnizon Kultury
WSTĘP: 5 zł
Dzieci do lat 10 wstęp bezpłatny
PŁATNOŚĆ: tylko gotówką
powrót