Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

Łódź,10 czerwca 2013

Restauracja Ato Sushi podwójnym zwycięzcą 10. edycji Festiwalu Dobrego Smaku

Dobiegła końca 10., jubileuszowa edycja Festiwalu Dobrego Smaku w Łodzi, nad którym kuchnia+ objęła patronat medialny.

Tysiące łodzian przemierzyło Kulinarny Szlak, próbując festiwalowych dań. Ocena mieszkańców miasta, głosujących w konkursie smsowym, i jury była jednogłośna: konkurs na najlepszą restaurację wygrała restauracja Ato Sushi. Najlepszą kawiarnią okazała się Mebloteka Yellow, która również została podwójnym zwycięzcą Festiwalu.

Zwycięskie danie Ato Sushi to KILL BILL ROLL - czyli sushi z polędwicą wołową długo marynowaną w sosie sojowym z dodatkiem czosnku i imbiru, czerwona bazylia, rukola i ostra papryczka jalapeno. Radość zespołu Ato Sushi była ogromna - nagrodzeni dostali statuetkę Festiwalu Dobrego Smaku, pakiet oprogramowania dla gastronomii S4H o wartrości 4 000 zł od Firmy Elpro, dostawę świeżych ziół od Swedeponic i mrożonek od Hortexu, zestaw naczyń od Golden Gastro, 150 litrów wody od Kingi Pienińskiej oraz poszetki od Europochette.

Drugie miejsce przypadło restauracji Street Art Deluxe za filet z pstrąga w zielonej panierce z młodymi ziemniakami i zielonymi warzywami, a trzecie Big Betty za kurczaka ze śliwkami. Wyróżnienie za najlepszą obsługę zdobyła restauracja Servantka.

Mebloteka Yellow zwyciężyła serwując deser: Poisoned Apple & Prince Kissing, czyli czarną kawę mleczną z pianką i grenadyną. Kolejne miejsca na podium przypadły kawiarni Zbożowa za Waniliową kiść i kawę zbożową orkiszową oraz Artystycznej Kawiarni-Cukierni Pani Cupcake za Cupcake Sernikowy Brownie w wiśniowym dressingu i kawę cappuccino.

Impreza została zorganizowana przy współudziale Urzędu Miasta Łodzi.
powrót