Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

Warszawa,16 czerwca 2016

Piknik na Stadionie Syrenki

Żarcie Na Kółkach nie ustaje w karmieniu pod chmurką, a pogoda tylko zachęca! Kolejny smaczny przystanek spotkań z najlepszymi food truckami w Polsce będzie miał miejsce na Stadionie Syrenki w Warszawie 18 i 19 czerwca. Tym razem nie tylko coś dla ciała, ale również dla ducha! Podczas Pikniku odbędą się warsztaty kulinarne, wykłady, live cooking, oraz liczne aktywności dla najmłodszych foodtruckożerców. Kuchnia+ jest patronem medialnym wydarzenia.

Szamochody, jadłowozy, mobilne gastronomie, foodtrucki - słowem Żarcie Na Kółkach z każdym sezonem są coraz popularniejsze. W lecie, gdy na ulicach jest ich najwięcej są najmocniej okupowane przez gości, którzy rezygnują z siedzenia w dusznych restauracjach na rzecz rozmaitych dań na świeżym powietrzu prosto z ciekawego samochodu. A foodtruckowcy prześcigają się w pomysłach na oryginalne menu - bo poza niekwestionowanych królem street foodu, jakim jest burger, na ulicach spotykamy auta z daniami z całego świata: Meksyk, Japonia, Węgry, Włochy, Anglia, Polska, Chiny, Jamajka - długo można wymieniać. A spektrum dań jest coraz szersze: kanapki, zupy, lody, ciastka, wafle, sushi, ryby, tacos, zapiekanki, gofry, dania fit i wege, szejki, koktajle, naleśniki.

Tym razem podczas zlotu, odbędzie się prawdziwe stołeczne piknikowanie. Żarcie Na Kółkach zadbało o to, żeby goście mieli co robić między pierwszym śniadaniem, a późną kolacją, zjedzoną zaraz po obfitym lunchu. Wszyscy ci, którzy wybiorą się na piknik, będą mieli również możliwość skorzystania z warsztatów kulinarnych. Goście dowiedzą się między innymi czym jest Super Food i jak gotować przy jego wykorzystaniu, dzięki warsztatom organizowanym przez Jagnę Niedzielską. W sobotę odbędzie się live cooking z udziałem Kuby Korczaka, a w niedziele pokaz organizowany przez Cook Up, również w towarzystwie znanego kucharza. Rodzice mogą być spokojni o swoje pociechy, zdecydowanie będą miały gdzie spędzić aktywnie czas. Zajmą się tym animatorzy ze skakanka.com.pl, którzy przygotowali mnóstwo zajęć dla dzieci: gry planszowe, trampolina, ścianka wspinaczkowa, warsztaty, zabawy, malowanie i wiele innych.

Dzięki współpracy z organizacją Feed Them Up, która zajmuje się przekazywaniem posiłków na organizację charytatywne, wszyscy mogą być spokojni o jedzenie, które na pewno nie zmarnuje się po zakończonym zlocie. Jak tylko gastronomie wydadzą ostatnie porcję, wyruszą do placówek, które przekażą dobre jedzenie osobom najbardziej potrzebującym, zamiast wyrzucać do kosza. To pierwsza tego typu inicjatywa w Polsce. W sobotę, Janek Paszkowski, uczestnik pierwszej edycji Master Chefa i ambasador Feed Them Up, przeprowadzi warsztaty, na których będzie można dowiedzieć się jak przygotować pyszności, przy użyciu resztek.

Event: https://www.facebook.com/events/233394473696781/?active_tab=posts

powrót