Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

25 kwietnia 2012

Owocowy Dom - ekologiczne przetwory

Owocowy Dom to marka produkująca naturalne przetwory owocowe. Ich smak jest prawdziwy, naturalny i wyrazisty, bo w składzie produktów są jedynie certyfikowane ekologiczne owoce z Podlasia, organiczny cukier i przyprawy.

Dżemy i konfitury powstają w oparciu o tradycyjne receptury i wyłącznie z polskich ekologicznych owoców, obecnie z czarnych porzeczek i z malin. Ekologiczny dżem z czarnej porzeczki ma naturalnie słodki, kwaskowy smak i niepowta¬rzalny aromat. Słodka i aromatyczna konfitura malinowa jest idealna do naleśników, ciast, pieczywa lub jako polewa do lodów. Dżemy i konfitury są nie tylko pyszne, ale mają także estetyczne opakowanie - słoiki WECK®.

W planach są przetwory z czerwonej porzeczki, agrestu, wiśni i innych mniej popularnych owoców. Poza linią klasyczną, Owocowy Dom proponuje dżemy z dodatkami – w tej chwili można kupić czarną porzeczkę z kardamonem, a wkrótce inne owoce łączone z azjatyckimi przyprawami, jak imbir czy cynamon.

Owocowy Dom jest przedsiębiorstwem rodzinnym prowadzonym przez Wojciecha Kowalskiego i Barbarę Rosłanow¬ską. Wojtek ukończył warszawską ASP a Basia jest absolwentką wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW. Ich międzypokoleniową współpracę można nazwać owocną - jak owocowe są dżemy i konfitury przez nich przygotowywane.

Owocowy Dom jest także dystrybutorem produktów niemieckiej firmy J.WECK GmbH. Johann Weck rozpoczął produk¬cję słoików własnego projektu w 1900 roku. Słoiki i butelki WECK® są wykonane z trwałego, grubego szkła. Wytrzymują wielokrotne pasteryzowanie przetworów, mycie i sterylizację.

Owocowy Dom tworzy centrum do produkcji przetworów w warunkach domowych. Przedsięwzięcie to ma na celu w pewnym sensie powrót do korzeni, odtworzenie niepowtarzalnej atmosfery kuchni, w której gospodyni gotuje śliwko¬we powidła i kompot z wiśni, przepełnionej zapachem cynamonu i goździków. W dalszych planach firmy są warsztaty dla pasjonatów owocowych przetworów.

powrót