Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

9 maja 2012

Magazyn Wino - kolejny numer już w sprzedaży

"Magazyn Wino" to dwumiesięcznik poświęcony kulturze wina w Polsce. Istnieje od 2002 r. W każdym z numerów "Magazynu Wino" znjdziemy wiadomości ze świata winiarskiego, recenzje książek o tematyce winiarskiej i kulinarnej oraz felietony.

Tematem przewodnim drugiego w tym roku wydania "Magazynu Wino" są galicyjskie wina. "Wina z Galicji są dziś antidotum na wszechogarniającą hiszpańską nudę spod znaku przebeczkowanego tempranillo" - mówi Tomasz Prange-Barczyński - redaktor naczelny Magazynu Wino. W numerze wyczerpujące artykuły o tym słynnym regionie Hiszpanii, o lokalnych, wartych polecenia odmianach winorośli i winach, które z nich są wytwarzane, a także o tamtejszej kuchni. Redakcja magazynu opublikowała też raport o winach naturalnych, a w podróż w poszukiwaniu oryginalnych i ciekawych win wybrała się do słonecznej Chorwacji.

W sekcji "Wino & Jedzenie" czekają artykuły i wskazówki na temat łączenia wina z jedzeniem. W numerze recenzja pierwszej w Polsce resturacji, która przez inspektorów przewodnika Michelin, zasłużyła na specjalne wyróżnienie - "Rising Star". Mowa o Atelier Amaro, restauracji prowadzonej przez Wojciecha Modesta Amaro, znanego widzom kuchni+ m.in. z programu "Kuchnia polska XXI wieku". Dowiemy sie także więcej o pysznym serze Brillant-Savarin, chlubie Francji. Poznamy kilka przepisów z jego wykorzystaniem oraz win, z którymi się doskonale komponuje.

powrót