Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

2 stycznia 2012

Magazyn KUCHNIA w styczniu

W styczniowym, noworocznym wydaniu Magazynu Kuchnia nie zabraknie przepisów na wykwintne dania karnawałowe. Poznamy także pyszne przepisy na jagnięcinę. Dowiemy się jak wygląda "biedna" kuchnia w najbiedniejszym zakątku Francji czyli w departamencie Lozere

W styczniowym wydaniu Magazynu wywiad ze znakomitym brytyjskim kucharzem i dziennikarzem kulinarnym - Nigelem Slaterem - znanym widzom kuchni+ z takich programów jak "Smak mojego życia" czy "Łatwe przepisy Nigela Slatera". Z wywiadu dowiemy się jak kobiety - głównie matka i macocha - wpłynęły na jego pasję do gotowania, a także co skłoniło go do napisania niezwykle wzruszającej, ale też zabawnej autobiograficznej ksiażki o jego dzieciństwie i okresie dojrzewania, a także potrawach, które przywołują wspomnienia.

Francuski restaurator Jean-Marc Notelet, specjalnie dla czytelników Magazynu Kuchnia przygotował wykwintne karnawałowe menu idealnie pasujące do szampana. W nim m.in. ravioli z cebulą polane sosem parmezanowym, boczek z małżami i deser z pigwy. W styczniowym numerze startuje też nowy cykl prezentujący klasykę kuchni francuskiej. Z pomocą Małgorzaty Marchewki przygotujemy filet de boeuf en croute czyli polędwicę w cieście francuskim. Tessa Capomi-Borawska opowie m.in. o tym, co robić w karnawale, kiedy się odechciewa tańczyć, a także jaka zupa jest najlepsza na styczniową chandrę. Poda przepisy na minestrone z ciecierzycy, zupę-krem z warzyw korzeniowych, a także zupę z soczewicy i zielonego orkiszu.

powrót