Przepisy na świąteczne potrawy w Kuchni+

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

26 lipca 2012

Magazyn KUCHNIA w sierpniu

W sierpniowym wydaniu Magazynu KUCHNIA dowiemy się z czym najlepiej smakują jagody, agrest i wiśnie. Poznamy przepisy z kuchni kurpiowskiej oraz przepełnione słońcem klasyczne przepisy z kuchni greckiej.

Lato w pełni. Nadszedł sezon na jagody, wiśnie, porzeczki i agrest. W Magazynie KUCHNIA znajdziemy szereg przepisów z wykorzystaniem tych pysznych sezonowych owoców w tym m.in. na rogaliki z jagodami, pieczoną makrelę w sosie agrestowym czy kaczkę z wiśniami. Wraz z redakcją magazynu wybierzemy się także w podróż po greckiej kuchni, która latem serwuje tzatziki z oliwkami, kotleciki jagnięce w warzywach oraz rybę w cieście filo.

Zainteresowani naszą tradycyjną, polską kuchnią regionalną, w wielu zakątkach prawie zapomnianą, mają okazję do zapoznania się bliżej ze smakołykami z kuchni kurpiowskiej. Potrawy z tego regionu bazują na składnikach prostych, takich jak mąka, kapusta, ziemniaki, warzywa, które tworzą niebanalne kombinacje smakowe. Z tych produktów powstają smaczne dania o bardzo tajemniczych nazwach, takie jak: rejbak parzony czy fafernuchy z makiem.

W sierpniu, Jamie Oliver w swoim kąciku „Z notatnika Jamiego Olivera” zdradzi przepisy na smaczne, słoneczne przekąski w stylu hiszpańskim. W tym numerze przyrządzi tortille z ziemniaków i czerwonej papryki, gazpacho czy krewetki z chorizo.

W tym numerze sylwetki kolejnych pretendentów do tytułu „Kucharz odkrycie roku”, 5. edycji plebiscytu organizowanego przez Magazyn KUCHNIA. Pierwszy z nich, Łukasz Rakowski, poleca śledzia bałtyckiego z chipsami z topinamburem, drugi kandydat – Rafał Maślankiewicz – serwuje sałatę z kozim serem, borówkami i granitą jogurtową.

W cyklu poświęconym klasyce kuchni francuskiej, Małgorzata Marchewka zaprezentuje przepis na comber jagnięcy w sosie tymiankowym, a Tessa Caponi-Borawska zaprezentuje przepisy z kuchni włoskiej, spaghetti z pomidorami, tuńczykiem i rukolą oraz z ziołami, cytryną i anchois.

powrót