Widelcem po mapie

Aktualności kuchni+

Warszawa, 06.10.2017

Rewolucja wraca do kuchni. „Zielona rewolucja Marty Dymek 5” premierowo w Kuchni+
Czy swojska brukselka może stać się tajskim przysmakiem? W kuchni Marty ...

Warszawa, 25.09.2017

Wybierz się w podróż po smakach jesieni z Kuchnią+
Jesienią w Kuchni+ zagoszczą smaki i aromaty z najróżniejszych zakątków świata. ...

Warszawa, 14.03.2017

Wiosenny powiew inspiracji w Kuchni+, Domo+ i Planete+
Produkcje własne Kuchni+, Domo+ i Planete+ całkowicie odmienią tegoroczną wiosnę. Nową ...

Warszawa, 14.02.2017

Niecodzienne obiady na co dzień w drugim sezonie „365 obiadów Mariety Mareckiej”
Frittata z tego, co znajdziemy w lodówce, sorbet ananasowy z szampanem ...

Warszawa, 27.01.2017

Weź udział w konkursie i wystąp w hicie Kuchni+ „Zielona rewolucja Marty Dymek”
Marta Dymek, autorka popularnego bloga Jadłonomia, poszukuje 12 gości specjalnych do ...

Warszawa, 09.11.2016

Kuchnia+ celebruje 10. urodziny i zwraca uwagę na problem marnowania jedzenia
Przedstawiciele świata kulinariów, mody, filmu, muzyki, sportu i mediów licznie przybyli ...

Aktualności kulinarne

27 września 2012

Magazyn KUCHNIA w październiku

W październikowym wydania Magazynu KUCHNIA rozpoczął się sezon na gruszki. Jamie Oliver zdradzi przepisy na jesienne menu. Dowiemy się więcej na temat kuchni i win gruzińskich.

W tym numerze redakcja Magazynu KUCHNIA postanowiła przybliżyć swoim czytelnikom sylwetkę Roberta Trzópka, znanego widzom kuchni+ z programu "warsztaty smaku kuchni+", w którym pełnił funkcję jurora. Na co dzień Robert Trzópek jest szefem kuchni w restauracji TAMKA 43 w Warszawie. Miał okazję pracować z najlepszymi mistrzami kuchni na świecie, takimi jak Ferran Adria czy Rene Redzepi. Jego nietuzinkowe podejście do gotowania zostało już zauważone i jest niezwykle cenione, a bogate doświadczenie w komponowaniu dań znajduje swoje odbicie w propozycjach kulinarnych restauracji TAMKA 43.

W październiku, Jamie Oliver w swoim kąciku „Z notatnika Jamiego Olivera” zdradzi przepisy na smaczne potrawy z wykorzystaniem jesiennych warzyw. W tym numerze przyrządzi sałatkę z pieczonej dyni z grzankami, niebiański paj z kurczakiem oraz gruszki w syropie tutti frutti.

Zainteresowani kuchnią gruzińską, opisaną w Magazynie w sekcji Smakowita Historia, z pewnością zgłębią tajniki tamtejszych potraw, ale też pysznego gruzińskiego wina. Znajdą przepisy na najbardziej charakterystyczne potrawy z tego regionu np. chaczapuri ze szpinakiem, zupę z czerwonej fasoli czy makaron z sosem orzechowym. W cyklu poświęconym klasyce kuchni francuskiej, Małgorzata Marchewka zaprezentuje rillettes z kaczki, a Tessa Caponi-Borawska zdradzi przepisy z kuchni włoskiej na grzyby z patelni i rolowany omlet z szynką i serem. W numerze znajdziemy także pyszne przepisy z wykorzystaniem słodkich fig.

powrót